El Prat de Llobregat fou conegut, durant segles, com “el poble de les febres” ; nom genèric que comprenia malalties tals com el paludisme, la disentería, el tifus i les hepatitis; produïdes pels mosquits i l’aigua no potable. La manca total de condicions higièniques al delta del Llobregat, fins fa ben poc, va causar veritables estralls als nostres avantpassats, indefensos a mercè d´un medi hostil e inclement. Aquestes són petites històries d’aquella gent, marcada per la insalubritat, la pobresa, la incultura, la violencia, el treball i la suor pegada al cos, però sobretot, per un amor desmesurat cap aquesta terra.

dilluns, 11 de febrer del 2013

La ruta del canal de la Dreta (3/3)

EL TRAM FINAL
Sens dubte, aquest tram d'uns tres quilòmetres de longitud que part dels jardins de Mon Racó i finalitza a la platja d´el Prat, és el més apropiat per al gaudiment i la contemplació. Encara que el cabal del canal ha baixat fins a convertir-lo en l'anomenada "séquia del Prat", el curs que segueix transcorre, en la seva totalitat, per una zona habilitada per al passeig a peu o en bicicleta. Durant el trajecte, molt transitat pels veïns de la població, podrem contemplar elements paisatgístics i arquitectònics de gran interès, com la granja modernista de la Ricarda (2), l'edifici de la Telegrafia -de Josep Puig i Cadafalch- i les restes de la caserna dels carabiners i del Semàfor, al costat de la desembocadura. I si encara us queden forces, podeu reprendre els passos fins al mirador d'avions i continuar el passeig fins a la platja del Prat, que enguany, a més, pot presumir de tenir l'esperada "Bandera blava". Espero que ho gaudiu, com jo ho he fet.

Una salutació.



Séquia del Prat


NOTES:
(1). Per més informació sobre el Canal de la Dreta, podeu consultar l'entrada "El Canal de la Dreta", d'aquest bloc.
(2). Per a més informació sobre la granja de la Ricarda, podeu consultar l'entrada "La Granja de la Ricarda", d'aquest bloc.


Desembocadura del canal a la platja del Prat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada